Silbo :: Novosti http://silbo.rs/horeca/novosti/rss.html sr http://silbo.rs/img/logo.png Silbo :: Novosti http://silbo.rs/horeca/novosti/rss.html Tradicionalno. Najbolji. Greisinger u Inspiration Hub-u http://silbo.rs/horeca/novosti/387/tradicionalno-najbolji-greisinger-u-inspiration-hub-u.html U Silbo Inspiration Hub-u je 04. decembra uspešno organizovan još jedan event za naše prodajne timove i HoReCa kupce. Gostima je predstavljen Greisinger, novi brand koji je zahvaljujući kompaniji Silbo stigao na naše tržištu. ]]> Gosti su uživali u bogatom asortimanu proizvoda, mogli su da vide način pripreme kobasica i da se na licu mesta uvere u njihov kvalitet i savršen ukus. Mogli su se čuti komentari da je ukus zaista nešto posebno i da će Greisinger postati sinonim za "repete".

U asortimanu je svako pronašao svoje favorite od mini kobasica sa sirom koje su kupci prepoznali kao idealne za doručak u svojim lokalima i hotelima do belih kobasica od 100 posto svinjskog mesa i classic kobasica koje će savršeno ići uz sve vrste piva.

Do kraja eventa, prisutni su se složili da nema dobrog lokala bez dobrih kobasica.

]]>
Tue, 10 Dec 2019 09:42:00 +0100 Novosti http://silbo.rs/horeca/novosti/387/tradicionalno-najbolji-greisinger-u-inspiration-hub-u.html
Ukusi koji inspirišu na uživanje http://silbo.rs/horeca/novosti/380/ukusi-koji-inspirisu-na-uzivanje.html U Silbo Inspiration Hub-u uspešno je organizovan još jedan event koji je okupio kako postojeće, tako i potencijalne HoReCa kupce. Gosti su uživali u bogatom i ukusnom asortimanu proizvoda koje zastupa SILBO HoReCa. ]]> Najkvaliteniji poznati brendovi prehrambenih proizvoda i vina, odlično raspoloženje, uvek prijatna atmosfera Inspiration Hub-a, učinili su veče posebnim i za pamćenje.

 

]]>
Thu, 3 Oct 2019 14:37:00 +0100 Novosti http://silbo.rs/horeca/novosti/380/ukusi-koji-inspirisu-na-uzivanje.html
Inspiration Hub - mesto gde se servira inspiracija http://silbo.rs/horeca/novosti/370/inspiration-hub---mesto-gde-se-servira-inspiracija.html Kao kompanija koja stalno uvodi nove trendove, obezbeđuje potpunu kontrolu robe kroz integrisane usluge brend reprezentacije i vodi računa o svojim kupcima, početkom 2019. godine otvorili smo prostor koji će biti mesto rađanja novih ideja, razmene iskustva i znanja, prostor za druženje sa dosadašnjim saradnicima i kroz najlepša gastronomska iskustva stvaranje novih. Taj novi, multifunkcionalni prostor nastao kao proizvod naše inspiracije, nazvali smo Inspiration Hub. ]]>

 

Zahvaljujući pažljivo osmišljenom enterijeru koji daje toplinu i osećaj prisnosti, Inspiration Hub je brzo prihvaćen kao pravo mesto za druženje i predstavljanje inovacija u kulinarskim specijalitima, što doprinosi kreiranju novih standarda i maštovitih ukusa.Želja nam je da kroz prezentacije i degustacije približimo nove brendove krajnjim konzumentima i u tom cilju  Silbo HoReCa profesionalci su uvek spremni da podele svoja bogata iskustva, demonstriraju najnovije trendove u oblasti kulinarstva i gastronomije i predstave svoju bogatu ponudu od pet zvezdica. Takođe, idemo kroz kulinarske čarolije na sve strane sveta, a kroz uživanje u hrani i druženje sa ljudima koji nam prenose svoje običaje i gastronomska nasleđa razmenjujemo ideje koje će nas izdvojiti i učiniti posebnim. Kao poseban deo koji se savršeno uklapa u Inspiration Hub slagalicu je naš profesionalni  šef kuhinje koji suvereno vlada novim specijalitetima i na najmaštovitiji način predstavlja nove ukuse, savetuje  i inspiriše.

 

 

Opremljen svim savremenim elementima neophodnim za profesionalne prezentacije, idealan za organizaciju različitih događaja od press konferencija, preko seminara, banketa, ali i različitih važnih sastanaka i obuka, uz mogućnost i da se organizuje fotografisanje proizvoda ili snimanje specijalizovanih emisija iz oblasti kulinarstva Inspiration Hab Vam stoji na raspolaganu.  

 

Inspirativno, zar ne?

]]>
Mon, 1 Jul 2019 12:37:00 +0100 Novosti http://silbo.rs/horeca/novosti/370/inspiration-hub---mesto-gde-se-servira-inspiracija.html
Cipiripi kremić http://silbo.rs/horeca/novosti/366/cipiripi-kremic.html Najvoljenija veverica nam donosi još jedno slatko iznenađenje. ]]> Pored dobro poznatih Cipiripi čoko tabli kremova različitih ukusa, od slasne karamele do neodoljivog nugata, sada nam se Cipiripi veverica smeši sa pakovanja kremića od 20 g i 40 g. Praktično pakovanje uz kašičicu je odličan 2GO slatkiš za sve generacije. Idealni su da zaslade pauzu. Odlično su rešenje za sladak doručak kada se namažu na hleb. U svakom slučaju, uvek mogu da nam se nađu pri ruci. Zahvaljujući visokim standardima proizvodnje i konstantnom ulaganju kvalitet, Cipiripi krem predstavlja jedan od vodećih brendova u svojoj kategoriji.  

]]>
Fri, 7 Jun 2019 15:09:00 +0100 Novosti http://silbo.rs/horeca/novosti/366/cipiripi-kremic.html
Boiron – Voće u svom najboljem obliku u Inspiration Hub-u http://silbo.rs/horeca/novosti/346/boiron--voce-u-svom-najboljem-obliku-u-inspiration-hub-u.html Inspiration Hub je 24. aprila bio mesto inspiracije i prave kulinarske magije kada je održana promocija francuskog brenda Boiron. Voćni pirei koji su izvor inspiracije velikim kulinarskim umetnicima u preko 80 zemalja sveta, zahvaljući Silbo HoReCa timu sada su i na našem tržišt ]]> Svim postojećim i potencijalnim HoReCa kupcima predstavljen je asortiman od preko 10 potpuno prirodnih ukusa od kojih je 80% bez dodatog šećera. Među prisutnima bili su vlasnici eminentnih domaćih restorana i poslastičarnica koji su se uverili u potencijal Boiron voćnih pirea i njihovu široku primenu od poslastičarstva, preko pripreme handmade sladoleda, pripreme i ukrašavanja slanih jela, sve do korišćenja u kafe barovima za pravljenje koktela.

Za kulinarske poslastice bio je zadužen Petar Žuljević, poslastičar iz Mama Shelters hotela. Event je protekao u prijatnoj atmosferi, a specijalna gošća bila je  Hélène Respondek, menažerka prodaje za tržište Istočne Evrope, Švajcarske, Izraela, Francuske Zapadne Indije i Skandinavije. Ona je upoznala prisutne sa tradicijom kompanije Les Vergers Boiron i istakla da joj veliko zadovoljstvo što je u Srbiji, jer oni malinu i još neko voće nabavljaju upravo iz naše zemlje. 

]]>
Mon, 6 May 2019 17:33:00 +0100 Novosti http://silbo.rs/horeca/novosti/346/boiron--voce-u-svom-najboljem-obliku-u-inspiration-hub-u.html
Callebaut – Čokoladna čarolija u Inspiration Hub-u http://silbo.rs/horeca/novosti/342/callebaut--cokoladna-carolija-u-inspiration-hub-u.html Ne postoji mesto gde bi sladokusci radije bili, nego tamo gde se odvija prava čokoladna magija, a to je bio Silbo Inspiration Hub, 03. aprila kada je održana promocija brenda Callebaut. ]]> Događaj je organizovan kako bi postojećim i potencijalnim HoReCa kupcima, ali i najeminentnijim domaćim poslastičarima bio predstavljen čokoladni sladoled koji se ističe bogatim i intenzivnim ukusom prave čokolade. Prisutni su se uverili da kada snage udruže brend Callebaut i italijanski proizvođači sladoleda nastaje prava čokoladna čarolija. A kako bi u tom čokoladnom savršenstvu mogli da uživaju i njihovi gosti, dobili su recepte za pravljenje različitih ukusa sladoleda od čokolade, mogli su da vide poroceduru pravljenja i da degustiraju iste. Predstavljeno je više različitih vrsta sladoleda, među njima i sladoled sa Rubi čokoladom kao i sladoled sa zlatnom čokoladom.

Specijalni gost  bio je Ciro Fradano poslastičar, italijanskog porekla koji drži predavanja na brojnim akademijama za poslastičarstvo i gastronomiju, a ovog puta je kao ambasador Callebauta posetio naš Inspiration Hub i svim prisutnima dao korisne savete u vezi sa pripremom sladoleda.   

]]>
Fri, 5 Apr 2019 15:36:00 +0100 Novosti http://silbo.rs/horeca/novosti/342/callebaut--cokoladna-carolija-u-inspiration-hub-u.html
Caffe Vergnano inspiriše na uživanje http://silbo.rs/horeca/novosti/327/caffe-vergnano-inspirise-na-uzivanje.html U Silbo Inspiration Hub-u održan je event na kome su svi prisutni uživali u kvalitetu originalne italijanske Caffe Vergnano kafe čija je tredicija duga 137 godina. ]]>

Event je organizovan kako za postojeće, tako i za potencijalne HoReCa kupce (Professional Food kupce), odnosno za sve one koji svojim gostima žele da priušte vrhunsko italijansko iskustvo i uživanje u aromi kvalitetne espresso kafe u svojim kafićima, hotelima ili restoranima. Specijalni gosti bili su Franceso Possio, predstavnik Caffe Vergnano i barista Damian Burgess koji je edukovao prisutne o važnosti kvalitetne pripreme savršene espresso kafe. Kratka obuka pripreme kafe obuhvatila je savršenu ekstrakciju, pripremanje napitaka od kafe i opšte informacije o kafi. Prisutni su mogli da čuju interesantne priče o kulturi italijanske kafe i o metodama pripreme.

 

 

 

Kafe koje su bile na degustaciji su:

·Espresso Original 

·Espresso Very Strong

·Espresso Classico 

·Espresso Crema

 

Event je protekao u prijatnoj atmosferi, a svaki gutljaj kafe je inspirisao na uživanje.

 

]]>
Tue, 12 Mar 2019 11:42:00 +0100 Novosti http://silbo.rs/horeca/novosti/327/caffe-vergnano-inspirise-na-uzivanje.html
Promocija brenda Mona Lisa u Inspiration Hub-u http://silbo.rs/horeca/novosti/317/promocija-brenda-mona-lisa-u-inspiration-hub-u.html U Silbo Inspiration Hub-u održana je promocija brenda Mona Lisa, 22. februara 2019. godine. ]]> U prijatnoj atmosferi gosti su uživali u vrhunski dekorisanim poslasticama. Brend Mona Lisa inspiriše i pretvara svakog poslastičara u vrhunskog umetnika. Puna paleta ukrasa, boja, tekstura i ukusa čine da svaki desert bude jedno posebno unikatno umetničko delo. Pored Ivana Pejovića koji se obratio gostima ispred kompanije Silbo, prisutne je pozdravio i Dušan Djurić ispred brendova Mona Lisa i Callebaut.

Specijalni gost bio je Krsto Radović, poslastičar i Callebaut brend ambasador.

]]>
Wed, 6 Mar 2019 20:44:00 +0100 Novosti http://silbo.rs/horeca/novosti/317/promocija-brenda-mona-lisa-u-inspiration-hub-u.html
Brend Mona Lisa inspiriše http://silbo.rs/horeca/novosti/289/brend-mona-lisa-inspirise.html Ako je Mona Liza remek delo Leonarda da Vinčija, brend Mona Lisa inspiriše umetnika u svakom poslastičaru i šefu kuhinje. ]]> Luksuzne i originalne dekoracije za deserte od prvoklasnog kakao zrna, virtuozno izrađene do poslednjeg detalja, pretvaraju svakodnevne poslastice u prefinjeno uživanje za sva čula: bilo da je u pitanju brauni, ekler ili sladoled. Mona Lisa sarađuje sa agencijama koje prate trendove u gastronomiji, kao i sa kulinarskim influenserima, zbog čega su rešenja ovog brenda uvek sveža, moderna i korak ispred svih!

]]>
Tue, 29 Jan 2019 20:10:00 +0100 Novosti http://silbo.rs/horeca/novosti/289/brend-mona-lisa-inspirise.html
Iz Italije, sa ljubavlju http://silbo.rs/horeca/novosti/293/iz-italije-sa-ljubavlju.html Navaro je oblast Italije iz koje potiče jedan od najčuvenijih svetskih sireva - gorgonzola. ]]> Osnovana 1935. godine u malom selu u brdima Navara, ova kompanija danas predstavlja najboljeg svetskog proizvođača poznatog italijanskog sira. Tradicionalna receptura, u kombinaciji sa najmodernijom tehnologijom i najvišim standardima kvaliteta i očuvanja okoline, nisu jedini razlog uspeha ovog brenda. Ono što ga čini posebnim su ljubav, strast i znanje uloženi u porodični posao koji se prenosi sa oca na sina, već generacijama. Porodica Leonardi uspela je da svoj recept za gorgonzolu sačuva istim već 80 godina, ne odustajući od svojih principa brižljive selekcije mleka i tradicionalnog "korak po korak" procesa pravljenja sira. Danas ova porodica zapošljava još 1000 drugih porodica i drži impozantnih 45% svetskog tržišta gorgonzola sira. Taj sir nastaje isklljučivo na netaknutim pašnjacima Pijemonta i Lombardije, gde krave borave na svežem vazduhu i hrane se prirodno, bez veštačkih sredstava i hormona rasta. Od njhovog svežeg mleka se na tradicionalan način pravi sir koji se kad počne da zri, po prvi put soli tako što se prska čistom i filtriranom solju iz italijanskog mora.
Nakon 50 dana zrenja (ili 80, za pikantniju varijantu), Igor gorgonzola je spremna da se nađe na trpezama širom sveta - a zahvaljujući kompaniji Silbo, i širom Srbije!

]]>
Tue, 29 Jan 2019 20:29:00 +0100 Novosti http://silbo.rs/horeca/novosti/293/iz-italije-sa-ljubavlju.html
Callebaut Ruby čokolada prezentovana Beogradu http://silbo.rs/horeca/novosti/254/callebaut-ruby-cokolada-prezentovana-beogradu.html U petak smo bili na dugo isčekivanoj pretpremijernoj degustaciji Callebaut RB1 čokolade, senzacionalne četvrte vrste čokolade u svetu. ]]> Pored tamne, mlečne i bele, svet je upoznao Ruby čokoladu, čemu su zaslužni centri za razvoj i istraživanje kompanije Barry Callebaut. Callebaut RB1 se odlikuje sjajnom ružičastom bojom i intenzivnim osvežavajućim voćnim i kiselkastim notama, a dobija se pažljivom selekcijom i obradom zrna ružičastog kakaovca. Nakon što je prvi put razotkrivena svetskoj javnosti u Šangaju septembra prošle godine, Ruby dolazi u Beograd ove jeseni.

Do tada, prenosimo vam delić atmosfere kada je Ruby bila tu na samo jedno veče, pretpremijerno u Mandarini. Majstori kulinarstva na čelu sa Krstom Radovićem, pripremili su nam vrlo iznenađujuće kombinacije sa sirevima, raznim začinima, pa čak i ribom. Sve to u kombinaciji sa Schlumberger roze penušavim vinom i Borgo Molino Motivo roze prosekom donelo je savršen spoj.

]]>
Tue, 5 Jun 2018 13:31:00 +0100 Novosti http://silbo.rs/horeca/novosti/254/callebaut-ruby-cokolada-prezentovana-beogradu.html
Callebaut - ChocoGelato prezentacija i degustacija http://silbo.rs/horeca/novosti/243/callebaut---chocogelato-prezentacija-i-degustacija.html Ima li ičeg više priželjkivanog na 27 C° od prisustva ChocoGelato prezentaciji - degustaciji vrhunskih čokoladnih sladoleda. ]]> Potpuno nove proizvode za pripremanje sladoleda koji nam dolaze od Callebaut-a, predstavio nam je italijanski majstor sladoleda Ciro Fraddanno. U prijatnoj atmosferi Coffee Room-a na Topličinom vencu, probudili smo čula prisutnih i preneli inspiraciju za slobodno kreiranje čokoladnih kombinacija po sopstvenom ukusu.

]]>
Thu, 12 Apr 2018 09:26:00 +0100 Novosti http://silbo.rs/horeca/novosti/243/callebaut---chocogelato-prezentacija-i-degustacija.html
Silbo HoReCa i Corte Buona obeležili početak saradnje http://silbo.rs/horeca/novosti/241/silbo-horeca-i-corte-buona-obelezili-pocetak-saradnje.html U restoranu Druga Piazza organizovali smo matine najboljih italijanskih ukusa. ]]> Silbo HoReCa i Corte Buona su uz nasmejane ljude, zanosnu hranu i kvalitetna vina obeležili početak saradnje i ulazak ovog prestižnog italijanskog brenda suhomesnatih proizvoda na naše tržište. Još jedna Silbo HoReCa inovacija iz sveta gastronomije za sve rafinirane konzumente koji uživaju u vrhunskim iskustvima.

]]>
Thu, 15 Mar 2018 11:14:00 +0100 Novosti http://silbo.rs/horeca/novosti/241/silbo-horeca-i-corte-buona-obelezili-pocetak-saradnje.html