Srpski Engleski
0.00
Vi se nalazite ovde > Naslovna  >  Brendovi  >  Tasca D'Almerita

Brendovi

Tasca D'Almerita

Magija čudesnog ostrva i tajne skrivenog imanja, vekovima čuvani u jednoj porodici, sada se otkrivaju u mirisima i ukusima njihovog vina. Poznavaocima italijanskih vina dovoljno bi bilo da kažemo samo četiri reči: Sicilija. Regaleali. Taska d’Almerita. Roso del Konte.

Sicilija – jedinstveno podneblje, koje u sebi spaja Evropu i Afriku, staru Grčku i stari Rim, normane i mavare i drevne sorte antičkog Mediterana i Bliskog Istoka.

Regaleali – srednjovekovno imanje površine 500 hektara, smešteno na oko sto kilometara istočno od Palerma, koje u sebi objedinjuje na desetine različitih tipova zemljišta, sa vinovom lozom koja iscrtava magične pejsaže.

Taska d’Almerita – istorijska vinarska kuća, u vlasništvu grofova od Almerite, koji generacijama neguju i unapređuju sicilijansko vinarstvo, čuvajući drevne sicilijanske sorte, pomerajući naučne granice, stvarajući unikatna vina.

Roso del Konte – prvo veliko sicilijansko vino. Vino, koje je autohtonu sortu nero d’avola uvrstilo u krug velikih svetskih sorti.

Budite deo ove priče.

tascadalmerita.it