Srpski Engleski
0.00
Vi se nalazite ovde > Naslovna  >  Brendovi  >  Masciarelli

Brendovi

Masciarelli

Vinariju Masciarelli osnovao je Đani Mašareli 1978. godine u San Martinu, a proizvodnju vina započinje 1981. Danas se vinarija bavi proizvodnjom vina i ekstradevičanskog maslinovog ulja, kao i vinskim turizmom (zahvaljujući kupovini i pažljivoj restauraciji Masciarelli dvorca Castelo di Semivicoli).

1987. godine Đani upoznaje Marinu Cvetić. Iz tog susreta rađa se lična i profesionalna veza, i Marina, rame uz rame sa Đanijem daje svoj pečat vinariji učestvujući, između ostalog, u stvaranju najreprezentativnije linije Masciarelli vina, posvećene njoj: Marina Cvetić linija, koja je jedna od 14 etiketa vinarije: Masciarelli Classico (Montepulciano, Rosato, Trebbiano), Villa Gemma (Montepulciano, Cerasuolo d’Abruzzo, Bianco), Marina Cvetić (Montepulciano, Trebbiano, Chardonnay, Merlot, Cabernet Sauvignon), Castello di Semivicoli (Trebbiano, Rosso Terre Aquilane) and Iskra (Montepulciano d’Abruzzo).

Od samog početka, Masciarelli se fokusirana na mogućnosti autohtonih sorti: Montepulciano (Montepulćano) i Trebbiano (Trebjano). U proizvodnoj filozofiji, Masciarelli daje veliki značaj zemljištu i njegovoj kulturi i tradiciji vina. Glavna Đanijeva strast je Abruco, izuzetan region, intenzivnih ukusa i mirisa, koji se mogu pronaći u svim tipičnim proizvodima tog područja.

www.masciarelli.it