Srpski Engleski
0.00
Vi se nalazite ovde > Naslovna  >  Brendovi  >  BB klekovača

Brendovi

BB klekovača

BB Klekovača — najstarija srpska destilerija osnovana 1953. godine, nastavljajući tradiciju bajinobaštinske zemljoradničke zadruge iz 1905. godine — čuvena je upravo po ovom proizvodu.

Kada je tačno nastala prva “klekovača”, rakija od šljive sa dodatkom lekovitih bobica kleka, nije poznato, ali se zna da je tradicija proizvodnje rakije u Srbiji duža od 500 godina i da je upotreba kleke u narodnoj medicini zapisana čak i u Hilandarskom medicinskom kodeksu iz XIII veka.

BB destilerija je takvu autentičnu rakiju sa područja Bajine Bašte i planine Tare, nakon vekova porodične proizvodnje, pretvorila u brend pod imenom BB Klekovača i napravila jednim od najpoznatijih i najznačajnijih žestokih pića na prostorima bivše Jugoslavije.

Danas BB destilerija proizvodi više od dvadeset različitih klekovača, šljivovica, travarica i voćnih rakija, koje gotovo sve spadaju u premijum kategoriju. Opredeljenje kompanije je jasno — proizvodnja vrhunske autentične rakije od najboljeg voća i autohtonih sorti šljiva Zapadne Srbije.

Za sve vrste rakije vrši se veoma stroga selekcija najboljih plodova, koji se pretvaraju u vrhunsku rakiju putem dvostruke destilacije u prvoklasnim bakarnim kazanima koji se lože drvetom. Posebno umeće i znanje, kao i jedna od najstarijih tradicija u svetu rakija, su pretočeni u svaku bocu BB rakije kako bi konzumentima u svakom gutljaju prenela podneblje, vazduh, vodu, zemlju i najbolje domaće voće iz srca Drine i duše Tare. 

Kroz Silbo brend reprezentaciju BB Klekovača je dostupna potrošačima u različitim pakovanjima, uključujući i specijalno Poklon pakovanje.

Uživajte u čarima naše zemlje, ali ne zaboravite: ostavite ključeve od kola pre toga na sigurnom mestu.  

www.bbklekovaca.com