- O nama
- Proizvodi
-
Brendovi
- Adria D'oro
- AIA
- Alpenhain
- Alves de Sousa
- BB klekovača
- BMI
- Boiron
- Borgo Molino
- Caffarel
- Caffe Carraro
- Callebaut
- Caputo
- Campina
- Ciao
- Cipiripi
- Crea
- Coati
- Čokolend
- Capannelle
- Haagen-Dazs
- HOPLA
- Hofmeister
- Corte Buona
- Dira
- Dali Trade
- Debic
- De Nigris
- Ennstaler
- Farchioni
- Ferdinand
- Fine and Deli
- Frico
- Furore
- Violife
- Fontoliva
- Felsina
- Gavrilović
- Giovanni Rana
- Griesson
- Granoro il Primo
- IVV
- Joya
- Kaserei Champignon
- Mingle
- Landessa
- Linco
- Mate
- Masciarelli
- Mlekovita
- Mastri Birrai Umbri
- Mautner Markhof
- Montorsi
- Neuburger
- Muller
- NOY NOY
- Paraćinka
- Picnic
- Pelzmann
- Pucci
- Rivetto
- Rooty's
- Sapori Antichi
- Sandrone
- Schlumberger
- Sorger
- St. Nicolaus
- Sudmilch
- Tasca D'Almerita
- Trevalli
- Vandermoortele
- Viotros
- Vrhovi Zlatibora
- Woerle
- Zemono
- Zanetti
- Zvečevo
- Prodaja
- Logistika
- HoReCa
- Marketing i PR
- Karijera
- Kontakt
Novosti
Upoznajte Grana Padano
Samo znak Zanetti je garancija da kupujete najbolji Grana Padano sir.
Reč “grana” znači “zrnast” ili “granulast” zbog jedinstvene teksture ovog sira. Grana Padano je italijanski sir od kravljeg mleka koji se lako prepoznaje i po tome što mu je kotur zaista ogroman, težine između 24 i 40 kilograma.
U šali ga zovu “bodibilder” među sirevima, ne samo zbog veličine kotura, nego i zbog niskog sadržaja masti i visokog procenta proteina i kalcijuma. Punog je ukusa ali lak za varenje jer njegovo dugo sazrevanje znači da su proteini razloženi na amino kiseline.
Kvalitet Grana Padano sira nadzire specijalni konzorcijum kompanije Zanetti. Prema propisanim standardima, sir mora da zri minimum 18 meseci i da ima žig kvaliteta: specijalnu detelinu sa četiri lista i oznaku geografskog porekla iz regiona Severne italije, oko doline reke Po.
Salata od Grane, rukole i krušaka
Zanetti je sa vama i tokom vrelih letnjih dana! Otkrijte savršen recept da laku letnju salatu učinite ukusnijom uz Grana Padano!
Priprema: 20 minuta
Za 4 osobe
SASTOJCI
400g Grana Padano sira
Šaka rukole, iscepkanih listića
2 čvrste kruške, očišćene i slajsovane
50 grama pinjola, pečenih
Ekstra devičansko maslinovo ulje
Balzamiko sirće
So
PRIPREMA
Izlomite parče sira na komadiće i stavite ih u činiju. Umešajte iscepkanu rukolu, komade kuršaka i pinjole. Pospite malsinovim uljem pa sirćetom i začinite solju. Sve dobro izmešajte.